Welkom in de Achterhoek en De Liemers

De Achterhoek is het mooiste deel van de provincie Gelderland, en naar onze mening een van de mooiste delen van Nederland. De Achterhoek staat bekend om haar natuurschoon en dan vooral om het prachtige Coulissen landschap, met afwisselende oude bossen en mooie weilanden die worden doorkruist door verschillende beken. Midden in de landschap liggen vele prachtige eeuwenoude boerderijen die zo kenmerkend zijn voor de regio. De Liemers is het onbekende broertje van De Achterhoek. De Liemers is een streek in de Nederlandse provincie Gelderland, ze ligt ten zuidoosten van Arnhem. De streek wordt begrensd door de Duitse grens en de (Oude) Rijn in het zuiden, de Nederrijn in het westen, de IJssel in het noorden en de Oude IJssel in het oosten. Er wonen ongeveer 147.000 mensen in de Liemers. Landgoed Keppel strekt zich uit over beide gebieden. 

Vakantie in de Achterhoek

De Achterhoek is een zeer populaire vakantie bestemming binnen Nederland waar men graag een korte of lange vakantie doorbrengt. Het aanbod in de Achterhoek is groot. Zo vindt u vele vakantiehuizen, boerderijen, B&B en hotels in de Achterhoek. Ondanks deze populariteit is het altijd rustig bij ons in de Achterhoek. Vanuit uw vakantiewoning kunt u uren lopen of fietsen langs de Oude Ijssel, door de weilanden of de bossen. Direct achter uw vakantiehuis bevindt zich een grote waterplas voor al uw waterpret.

IMG_8028


Cultuur in de Achterhoek

De Achterhoek heeft echter meer te bieden van alleen rust. Zo kunt u ervoor kiezen om een van de vele leuke historische steden of dorpen te bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn, Zutphen, Groenlo (bekend van de slag om Grolle), Doesburg, prachtige oude stadjes met tal van leuke winkels en restaurantjes. Maar natuurlijk ook Doetinchem, Winterswijk en Arnhem. In de Achterhoek vindt u ook de kleinste stad van Nederland, Bronkhorst. Bronkhorst heeft 140 inwoners en kreeg al in 1482 stadsrechten. Van oorsprong is de Achterhoek een rijke regio, dit kunt u nog steeds zien aan de grote hoeveelheid landgoederen en kastelen die u in de regio kunt vinden. Op aanvraag kunt u een rondleiding krijgen op Kasteel Keppel.

Actief in de Achterhoek

Wilt u uw vakantie of weekend in de Achterhoek actief invullen dan hebben we ook veel te bieden. Zo kunt u op ons eigen landgoed golfen op de Keppelse Golfclub.  Verder kunt u in de regio kanovaren op de Oude IJssel op een steenworp afstand, of in de kolk direct achter uw huis. Een klein stukje verderop vindt u het Klimbos in Ruurlo waar u een avontuurlijke dag kunt beleven hoog door de bomen, het is dan wel handig als u geen hoogtevrees heeft.  Echter is de grootste actieve trekpleister het enorme aantal wandel- en fietsroutes, want als de Achterhoek zich ergens voor leent dan is het wandelen en fietsen.

IMG_6871Culinair in de Achterhoek

Nadat u een van de mooie wandel- of fietsroutes hebt gevolgd kunt u heerlijk genieten van alle culinaire hoogtepunten die de Achterhoek u te bieden heeft. Wist u bijvoorbeeld dat de Achterhoek de meeste wijn van Nederland produceert? Er zijn 20 wijnboeren actief die gezamenlijk zo'n 16 hectare wijngaard bewerken. De wijn uit de Achterhoek is kwalitatief zeer goed. Een ander culinair hoogtepunt van de Achterhoek is de Wildkeuken van de Achterhoek. In de herfst en in de winter kunt u in vrijwel elk restaurant van diverse heerlijke wildgerechten genieten. Alleen dit is al een bezoek aan de Achterhoek waard.


Kortom kom naar Landgoed Keppel om deze prachtige en unieke regio te verkennen, tot rust te komen en te genieten.